Over de Wolf

Een kort interview met de altijd energieke en vrolijke Jan de Wolf geeft inzage in de man achter J.A. de Wolf.

Hoe ben je in de bouw terechtgekomen?

Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Mijn vader was ook al werkzaam in de bouw en zodoende ben ik al op jonge leeftijd in aanraking gekomen met de bouwwereld.

Dus het is er met de paplepel ingegoten?

Ja, dat kun je wel zeggen, want ik ging als 6 jarig jochie al met mijn vader mee naar klussen en mocht dan kleine dingen doen.

Wat heb je van je vader geleerd?

Mijn vader was een echte ambachtsman die altijd voor de hoogste kwaliteit ging. Ik werk nog altijd met de mentaliteit van de oude stempel, maar dan wel met de modernste machines en technieken.

Wat onderscheidt jou van andere aannemers?

Ik kijk eigenlijk nooit naar anderen want ik ga uit van mijn eigen kracht. Een klus op hoog niveau en binnen de afgesproken tijd opleveren is echt mijn passie

Waar ligt jouw kracht dan?

Waar ik vooral erg goed in ben is het organiseren. Als ik een klus aanneem zorg ik voor een gestructureerde werkplaats en een duidelijke planning voor alle disciplines. Ik werk uitsluitend samen met mensen die dezelfde instelling hebben als ik, want alleen dan kan ik de kwaliteit waarborgen.

Je hebt inmiddels al bijna 30 jaar ervaring als zelfstandige in de bouw, vind je het nog altijd leuk?

Ja, absoluut! Iedere klus is weer een uitdaging en ik leer weer van ieder nieuw project. Wel zorgt mijn ruime ervaring er natuurlijk voor dat ik niet snel uit het veld geslagen wordt en dat ik de meest ingewikkelde klussen altijd weet te klaren.

Je lacht veel, ben je tijdens het werk ook altijd zo vrolijk?

Als je niet meer kunt lachen, dan kun je beter stoppen met leven. Door humor blijf je alles een beetje relativeren en ik hou gewoon niet van chagrijnige mensen. Mijn werk neem ik natuurlijk heel erg serieus, maar dat kan ook samengaan met een grap op zijn tijd.